shadow

Ειδικά Παιδαγωγικά Προγράμματα

Έξατομικευμένα Θεραπευτικά και  Παιδαγωγικά Προγράμματα

Τα Έξατομικευμένα Θεραπευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα συνίστανται από πλήθος στόχων που επιλέγονται κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης των αναγκών και των δυνατοτήτων του παιδιού, ώστε να αντιμετωπίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο οι  ανάγκες του στο σύνολό τους. Τα προγράμματα αυτά σχεδιάζονται με βάση την εξατομίκευση, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες του κάθε παιδιού καθώς και στο αναπτυξιακό του επίπεδο.

Μέσω αυτών, αποσκοπούμε να βοηθήσουμε το παιδί να επιτύχει ένα υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας και εξέλιξης σε αναπτυξιακούς και εκπαιδευτικούς τομείς όπως ο νοητικός, ο γλωσσικός, ο κοινωνικός, ο συναισθηματικός και ο ψυχοκινητικός.

Οι τομείς στους οποίους γίνεται θεραπευτική και παιδαγωγική παρέμβαση είναι κοινοί για παιδιά με χωρίς δυσκολίες στην ανάπτυξη και στη μάθηση. Η βασική διαφορά, ωστόσο, έγκειται πρωτίστως στη διδακτική και θεραπευτική μεθοδολογία που υιοθετούμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μάθησης, συμπεριφοράς και της συνολικής εξέλιξης του παιδιού.