shadow

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Εκπαιδεύομαι στον Αυτισμό: Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση παιδιών με ΔΑΦ υπό το πρίσμα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς.

Περιγραφή: Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των μαθητών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ); Τι υποστηρίζουν τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα για τη ΔΑΦ; Τι είναι η Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και ποιες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες που υποστηρίζουν μαθητές και μαθήτριες με ΔΑΦ.

 

Είναι πολλά τα ερωτήματα τα οποία καλούνται καθημερινά να απαντήσουν οι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά με ΔΑΦ. Ερωτήματα τα οποία θα τους βοηθήσουν στον τρόπο που εργάζονται, υποστηρίζοντας τα ίδια τα παιδιά, αλλά θα δώσουν και μια καλύτερη εικόνα στις οικογένειές τους. Έχοντας αυτά ως βάση και με αφορμή την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση στο έργο του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σχεδιάστηκαν οι θεματικές ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει στόχο την επιμόρφωση ειδικών παιδαγωγών, θεραπευτών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής εκπαιδευτικού προγράμματος: Τις Τετάρτες, 25.10.2023, 1.11.2023, 8.11.2023, 15.11.2023 | 17:00 – 21:00 & 22.11.2023 | 18:00 – 20:00

Διάρκεια προγράμματος: 4 συναντήσεις των 240 λεπτών και 1 συνάντηση εποπτείας 120 λεπτών

Tοποθεσία Διεξαγωγής: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Προπύλαια (Αμφιθέατρα: Α. Αργυριάδης, Ι. Δρακόπουλος)

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/learning-about-autism-a-program-raising-awareness-about-educating-children-with-asd-on-the-basis-of-applied-behavior-analysis