shadow

Πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής & Διατροφής

Η Φυσική Αγωγή έχει ως στόχο την ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη του ατόμου. Θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης των παιδιών και να συνδέεται με τις υπόλοιπες θεραπευτικές και εκπαιδευτικές στοχεύσεις ενός αποκαταστασιακού προγράμματος. Παράλληλα, η σωστή και ισορροπημένη Διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

Στόχους του προγράμματος Φυσικής Αγωγής και Διατροφής αποτελούν:

  • Βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, όπως αυτές της μετακίνησης και της σταθεροποίησης του σώματος.
  • Η ενίσχυση της αερόβιας κατάστασης, με στόχο τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, μέσω της ενίσχυσης του καρδιαγγειακού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος.
  • Η μυική ενδυνάμωση,με στόχο την απόκτηση ενός δυνατού και υγιούς σώματος, που βοηθά το παιδί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
  • Τέλος, η ενημερότητα των παιδιών όσον αφορά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συμπεριφορών και συνηθειών ώστε να οδηγούνται στις καλύτερες κατά το δυνατό διατροφικές επιλογές.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη σωστή φροντίδα των σωματικών τους αναγκών, τόσο σε επίπεδο φυσικής άσκησης όσο και σε επίπεδο διατροφής. Η αγάπη και η σωστή φροντίδα για το σώμα τους θα τεθούν ως βασικοί στόχοι.